Op zoek naar een goedkope boxspring of aanbieding

Wanneer u op zoekt bent naar een nieuw bed en uw voorkeur gaat uit naar een boxspring, dan heeft u ongetwijfeld bepaalde wensen waaraan deze moet voldoen.

 

Wellicht heeft u voor uzelf ook een budget waarbinnen u wilt blijven en waardoor het bedrag dat u maximaal uit wilt geven wordt bepaald. Wanneer u relatief weinig uit wilt geven of kunt geven, dan moet u op zoek naar een goedkope boxspring.

Lage prijs maar toch kwaliteit
Uiteraard is er altijd wel een bepaalde verhouding tussen prijs en kwaliteit aanwezig, een dure uitvoering zal normaliter kwalitatief beter zijn en langer meegaan dan een laag geprijsde. Dat wil echter niet zeggen dat een goedkope variant per definitie van inferieure kwaliteit is. Of u nu veel of weinig te besteden heeft, binnen iedere prijsklasse zijn er kwalitatief goede en minder goede boxsprings verkrijgbaar. Het is dus zaak om binnen uw budget de best mogelijke prijs-/kwaliteitsverhouding op de kop te tikken.
Wat is een goedkope boxspring ? Hierop is geen eenduidig antwoord te geven, maar u mag ervan uitgaan dat u een goedkope uitvoering koopt wanneer u voor een tweepersoons kale boxspring van 1,60 meter of 1,80 meter breed en 2,00 meter lang, inclusief de matrassen een bedrag lager dan 600 euro betaalt. Met kaal bedoelen we hier zonder hoofdbord en voetenbord en andere accessoires. Een dergelijk bed kan een acceptabele kwaliteit en levensduur hebben, maar zal vaak niet van de beste vering voorzien zijn en wat betreft de matrassen zullen hier meestal niet de meest geschikte pocketvering matrassen gebruikt worden.
Daarnaast kan men ook van goedkoop, maar dan in relatieve zin, spreken als u een model uit een duurdere prijsklasse met een grote korting kunt kopen. Denkt u aan een aanbieding waarbij u een dergelijk bed van 3000 euro voor 1200 euro kunt aanschaffen, zodat u voor een bepaald model echt minder betaalt dan gebruikelijk is.

Een vaste lage prijs
Er zijn heel wat aanbieders die altijd laag geprijsde modellen in het assortiment hebben, welke zoals al gezegd echt niet van een slechte kwaliteit hoeven te zijn. Een boxspring kan ook goedkoop zijn, omdat het een eenvoudige uitvoering zonder extraatjes op functioneel en uiterlijk gebied is of omdat er grote aantallen van worden geproduceerd waardoor de prijs ook automatisch lager gehouden kan worden. Daarnaast is bij een complete combinatie de kwaliteit van de matras een belangrijke factor die de prijs bepaalt; prijsverschillen tussen de verschillende matrassen zijn enorm. Denkt u er wel aan dat wanneer u een goedkoop model wilt gaan upgraden met betere en duurdere matrassen en met zaken als een hoofdbord en voetenbord, dat dan de prijs veel hoger zal worden.

Op zoek naar aanbiedingen 
U kunt ook op zoek gaan naar aanbiedingen waardoor u relatief goedkoop een boxspring kunt aanschaffen en zo in het bezit komt van een model met een relatief hoge kwaliteit in relatie tot de betaalde prijs. U kunt hierbij denken aan de volgende soort aanbiedingen:
· Wanneer er nieuwe modellen uitgebracht worden, moeten de oude uit de showroom plaats maken voor nieuwe en kunt u rekenen op hoge kortingen. Deze hebben natuurlijk wel al gebruikssporen doordat ze een tijd in de showroom hebben gestaan, maar normaal is de kwaliteit nog heel goed en daarnaast kunt u ook speciale afspraken maken inzake de garantie.
· Faillissementsverkoop, liquidatieverkoop en andere stuntverkopen met acties als: tweede boxspring gratis of bij aankoop van een boxspring de matrassen gratis. Bij deze aanbiedingen moet u zich wel altijd afvragen of de aangegeven normale winkelprijs ook wel juist is en of de korting ook wel zo groot is als men suggereert !
· Openingsaanbiedingen en dergelijke waarbij één of enkele modellen in grote aantallen ingekocht en goedkoop aangeboden worden.
· Let ook op de volgende mogelijkheden:
o seizoensuitverkoop waarbij de oude modellen met korting worden verkocht als er een vervangend nieuw model uitkomt.
o goed onderhandelen kan ook de moeite lonen.
o kopen op internet of bij aanbieders zonder vaste verkooplocatie kan echt goedkoper zijn omdat deze verkopers minder overheadkosten hebben
· Tip: laat u nooit onder druk zetten om te snel te beslissen over de aankoop van een boxspring; sommige acties spelen hier namelijk op in door het nu of nooit karakter en het feit dat ze maar één of enkele dagen geldig zijn. De bedoeling is echter dat u minimaal 10 jaar gedurende 8 uur per nacht lekker moet kunnen slapen !