Aandachtspunten bij een boxspring met pocketvering matras

Wanneer u kiest voor een boxspring, dan heeft u alleen de matrasdrager c.q. bedbodem. U moet dus nog een matras aanschaffen, omdat u niet op de boxspring zelf kunt slapen.

 

Niet alle matrassen zijn overigens geschikt en de meest gebruikte en geschikte is de pocketvering matras. In dit artikel informeren wij u hier verder over.

De harmonie tussen de boxspring en matras
Bij complete boxspringcombinaties is het bovenste matras nagenoeg altijd een pocketvering variant, en wanneer u zelf moet kiezen, zal ook nagenoeg altijd een pocketvering het meest geschikt blijken te zijn. Let op: er bestaan ook boxsprings waarin het matras al geïntegreerd is en u dus alleen nog eventueel een dekmatras moet kopen.

Specifieke eigenschappen  
Voor een pocketveringmatras zijn uiteraard alle aspecten van belang die voor iedere matras gelden. Daarnaast heeft men nog te maken met een aantal specifieke eigenschappen, waarbij u kunt denken aan:
· Pocketvering houdt in dat het matras vele individueel verpakte tonvormige veren bevat, hierbij moet u denken aan 200 tot 1000 veertjes per vierkante meter. Doordat deze veertjes apart verpakt zijn, kan ieder veertje zich onafhankelijk van de andere veertjes aanpassen aan de contouren van uw lichaam.
· De kwaliteit is afhankelijk van het aantal slagen dat altijd genoemd wordt en de staaldraaddikte van de veren. Meer slagen houdt in dat er meer veerkracht en souplesse ontstaat en een dikkere staaldraad houdt in dat de vering stugger en minder soepel is.
· Het comfort dat de pocketvering biedt is daarentegen afhankelijk van het aantal veren per vierkante meter en de afdeklagen om het verengedeelte heen. Meer veren per vierkante meter leiden tot een steviger ligcomfort. Door te kiezen voor bepaalde materialen voor de afdeklagen wordt de mate van ondersteuning die het matras biedt beïnvloed, maar ook of men iets merkt van de veertjes.
· In het algemeen beschouwd bieden pocketvering varianten enerzijds een zeer goede ondersteuning van het lichaam en volgen ze de contouren goed, terwijl er anderzijds ook sprake is van voldoende soepelheid.
· Veel pocketvering modellen hebben meerdere comfortzones, omdat het gebied van de schouders en het gebied van de voeten nu eenmaal andere behoeften hebben.
· Doordat met name de pocketvering de inhoud van het matras vormt, is een dergelijk type zeer goed vochtregulerend en ventilerend.