De healthfoam matras en zijn eigenschappen

Het comfort dat men tijdens het slapen ervaart, wordt grotendeels bepaald door de matras. Daarom is het ook van groot belang om dat model te kiezen, die het meest geschikt is.

 

Omdat ieder mens anders is op het gebied van lichaamsbouw en voorkeuren betreffende de lighouding in bed, zal de keuze voor welke matras het beste is, ook verschillend zijn. In zorginstellingen zoals ziekenhuizen, wordt veel aandacht besteed aan de keuze voor uitvoeringen die zo comfortabel en gezond mogelijk zijn. Op deze medische matrassen, ook wel ziekenhuismatrassen genoemd, wordt nagenoeg de hele dag gelegen en daarom moeten deze aan andere, scherpere eisen voldoen dan standaard modellen. 

Eigenschappen health foam
Health foam matrassen van Royal Health Foam zijn opgebouwd uit een laag koudschuim en een laag traagschuim. Het traagschuim zorgt voor een betere drukverdeling en hierdoor wordt het ligcomfort verbeterd. Het gebruikte traagschuim en koudschuim hebben een open celstructuur, waardoor ze goed ventileren, dus goed ademen en vocht doorlaten. Daarnaast worden deze matrassen gekenmerkt door een goede elasticiteit, drukpuntverdeling, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en optimaal comfort.

Enkele kenmerken van traagschuim
Traagschuim is een belangrijk onderdeel van health foam matrassen. Traagschuim is door de NASA voor de ruimtevaart ontwikkeld, maar bleek hiervoor toch minder geschikt. Voor toepassing in matrassen is het echter een optimaal materiaal, dat bekend staat onder benamingen als traagschuim, NASA-schuim en slowfoam. Tussen de verschillende merken van traagschuim zijn echter veel verschillen te vinden, met name op het gebied van kwaliteit. Royal Health Foam gebruikt alleen kwalitatief hoogwaardige materialen en biedt de klant de mogelijkheid om de traagschuim matrassen geheel vrijblijvend 30 dagen op proef te proberen.