Informatie over medische matrassen

Een medisch matras wordt vooral gebruikt in zorginstellingen zoals ziekenhuizen. Daarom worden ze ook wel ziekenhuismatrassen genoemd. Overigens bestaan er ook medische uitvoeringen voor thuisgebruik.  

Ziekenhuismatrassen gemaakt van koudschuim
Medische matrassen worden sinds lange tijd van koudschuim vervaardigd en ondergaan een afwerking waardoor ze optimaal geschikt zijn voor hun functie. Koudschuim heeft als belangrijk voordeel dat het een optimaal ligcomfort biedt. Een nadeel van koudschuim is echter dat het open cellen heeft en daardoor vocht en bacteriën doorlaat en zelfs opslaat. De beschermlaag van dit koudschuim, zoals latex en PVC, houdt dit proces ook niet tegen waardoor er hygiënische problemen ontstaan en het materiaal van de beschermlaag kan ook allergische reacties en infecties veroorzaken.

Koudschuim, traagschuim en coating medische matrassen
Royal Health Foam gecoate matrassen die voornamelijk als medisch matras worden gebruikt, zijn onderscheidend op het gebied van ligcomfort en hygiëne.
• Het matras zelf is opgebouwd uit een laag koudschuim dat zorgt voor de progressieve druk en ondersteuning met een laag traagschuim dat zorgt voor de drukverdeling.
• De coating is een polyurethane folie die volledig vochtbestendig, naadloos, wasbaar en CFK-vrij is. Additioneel kan er nog voor Ultra-Fresh worden gekozen hetgeen een ingebouwde antimicrobe toevoeging is voor extra hygiëne.