Een boxspring van het merk Eastborn

Eastborn Slaapsystemen is een Nederlands bedrijf dat vanaf 1959 bedden, matrassen en boxsprings produceert en verkoopt.

 

Wanneer u overweegt een boxspring te gaan kopen, is het zeker de moeite waard om het uitgebreide assortiment van Eastborn nader te bekijken.

Keuze voor een Eastborn
Eastborn maakt zijn boxsprings van de beste materialen en draagt er zorg voor dat deze met het juiste matras leiden tot:
· een optimale ondersteuning van het lichaam. Een goed bed moet de natuurlijke S-curve van de rug en verdere lichaamscontouren respecteren. De boxsprings kan men indelen op basis van de twee verschillende soorten gebruikte veren, namelijk de Bonell-veer voor de collecties Pillar en Base en de Pocket-veer voor de collecties Master en Lotus.
· een perfect slaapklimaat. Hierbij moet u denken aan vochtregulatie, luchtcirculatie en warmte-isolatie van het slaapsysteem. Door zorg te dragen voor een goede warmte-isolatie wordt uw lichaamstemperatuur tijdens de slaap stabiel gehouden. Vochtregulatie en luchtcirculatie zijn eigenschappen die vooral van belang zijn voor het reguleren van het vocht dat ieder mens door transpiratie afscheidt.

Enkele kenmerken van Eastborn
Naast de hiervoor genoemde hoofdzaken die een overweging kunnen zijn om te kiezen voor Eastborn, heeft hun boxspring nog een aantal eigenschappen die kenmerkend zijn. Denkt u hierbij aan de volgende punten.
· Keuze uit vaste en verstelbare varianten. Wanneer u naast het ligcomfort ook waarde hecht aan zitcomfort om zodoende in bed comfortabel te kunnen lezen of televisie te kunnen kijken, is een verstelbare variant de ideale oplossing.
· Omdat naast de kwaliteit betreffende het liggen en slapen, dus de functionele eigenschappen, ook het uiterlijk van belang is, wordt er een uitgebreid assortiment aan accessoires zoals hoofdborden en pootjes en een keuze uit vele soorten bekleding aangeboden. Zo kunt u uw eigen slaapsysteem creëren, wat geheel aansluit bij de door u gewenste stijl en sfeer.
· De hoofdstijlen die Eastborn hanteert zijn klassiek, eigentijds, romantisch en modern. Binnen deze stijlen worden modellen met namen als Life, Existence, Elegance en Focus aangeboden. Daarnaast kunt u ook binnen een gewenste stijl geheel naar eigen voorkeur uw persoonlijke combinatie samenstellen.
· Men heeft drie typen matrassen, de Feel Good, de Feel Better en de Feel Excellent onder de serienaam PerfectAdjust ontwikkeld, die ieder een eigen comfort hebben. Door te kiezen voor bepaalde combinaties van eigenschappen kan men met deze drie typen matrassen iedereen een geschikte matras bieden.
· Men kan ook een Eastborn inzet- of inlegboxspring kiezen om in een bedombouw te plaatsen. Ook deze modellen zijn verkrijgbaar in een vaste en in een verstelbare variant.