De boxspring kopen bij Ikea

Ikea is een iedereen wel bekend groot woonwarenhuis met vestigingen verspreid over het hele land.

 

 

 

Bij Ikea kan men terecht voor alles op het gebied van slaapkamers, dus ook wanneer men een boxspring wil aanschaffen.

Ikea als trendsetter
Ikea is een van oorsprong Zweedse bedrijf dat intussen wereldwijd actief is en niet zonder succes. De geboden prijs-/ kwaliteitsverhouding is populair en men heeft een groot assortiment aan artikelen op het gebied van wonen die vaak tijdloos maar ook eigentijds, trendy, modern of klassiek kunnen zijn. Het imago dat men had, dat het alleen een paradijs was voor studenten en jonge gezinnen met een beperkt budget, heeft men nu wel achter zich gelaten. Door de geboden kwaliteit, de gevarieerdheid van het assortiment, de trend om vooral accessoires in huis vaak te wisselen en de scherpe prijsstelling weten velen de weg naar dit woonwarenhuis te vinden.
De lage prijsstelling kan men bewerkstelligen en handhaven door de grote aantallen die men verkoopt en de zelfwerkzaamheid van de klant. Deze zelfwerkzaamheid komt al tot uitdrukking in de winkel, waar men zelf zijn artikelen moet verzamelen en doordat ervan uitgegaan wordt dat transport en montage door de klant zelf geregeld worden. Dit betekent niet dat de klant die in de warenhuizen advies of informatie wenst, niet geadviseerd wordt; in tegendeel. Tegen betaling worden overigens ook alle bijkomende services uitgevoerd of geregeld, zoals transport en montage.

De Ikea boxspring
Ikea heeft binnen de hoofdgroep slaapkamers ook een goed uitgekiend assortiment boxsprings, die men zowel op de website als in de catalogus, maar ook in de winkels kan bekijken. Overigens wordt dit slaapsysteem door Ikea zelf voornamelijk met de benaming binnenveringsbed en matrasbodem aangeduid. Men biedt boxsprings aan in diverse maten, kwaliteiten en prijsklassen. Wanneer men nog meerdere bedonderdelen of slaapkamerartikelen wenst, dan kan men ook diverse voorbeelden van compleet ingerichte slaapkamers bekijken. Op de website kan men zelf een slaapkamer naar wens ontwerpen middels een drie dimensionaal ontwerpprogramma, waarbij de gekozen boxspring als basis zou kunnen fungeren.

Soorten en kenmerken van een Ikea boxspring
Ikea heeft een gevarieerd assortiment aan boxsprings, waardoor er voor iedereen wel een geschikte uitvoering gekozen kan worden.Voor iedere boxspring kan men een passend en geschikt matras vinden. De prijsopbouw is bij Ikea over het algemeen heel duidelijk, omdat bij een hogere prijs vaak ook duidelijk blijkt uit de omschrijving dat de kwaliteit en eigenschappen hoogwaardiger zijn dan die van goedkopere varianten. De verschillen in het aanbod zijn als volgt te omschrijven:
· Men biedt zowel vaste als verstelbare modellen aan.
· De frames die in de boxspring worden gebruikt zijn van verschillende kwaliteiten.
· De populaire modellen zijn verkrijgbaar in nagenoeg alle standaard maten, 80 bij 200, 90 bij 200, 90 bij 220 en 140 bij 200. De exclusievere modellen zijn in minder maten verkrijgbaar.
· Er zijn boxsprings met pocketveren en met pocketveren plus Bonnell-veren.
· De materialen die gebruikt worden voor vulling en tijk zijn per type en model verschillend, evenals de methode van bevestiging van zaken als frame en veren.