Heerlijk slapen met een Hastens boxspring

Het Zweedse merk Hästens is een bekende speler op het gebied van boxsprings. Denkt u bij Hästens aan de blauw geruit overtrokken matrassen, de ambachtelijke vervaardiging en het gebruik van paardenhaar voor de vulling van de matrassen.

 
Het bedrijf en het merk
Hästens is een Zweeds familiebedrijf en bestaat al sinds 1852. Het bedrijf is gestart als zadelmakerij, maar een aanverwante activiteit in die periode was het vervaardigen van matrassen. De matrassen werden in die periode uiteraard met de hand gemaakt en bestonden uit materialen die hun oorsprong rechtstreeks in de natuur hadden; maar nu nog staat het bedrijf erom bekend dat alle matrassen geheel met de hand worden gemaakt waarbij de hand de machine is ! Daarnaast worden nog steeds natuurlijke materialen die ademen gebruikt, namelijk katoen, wol, vlasvezel en paardenhaar.

Algemene kenmerken van de Hästens boxspring
Een aantal kenmerken geldt voor alle boxsprings die door Hästens worden gemaakt, namelijk:
· Men maakt complete boxspringbedden, dus een boxspring met alle toebehoren waardoor het slaapsysteem compleet is.
· De boxspring is vooral herkenbaar aan het blauw geruite tijk; overigens kan men deze desgewenst ook van een ander tijk laten voorzien.
· Voor alle boxsprings wordt zoals al gezegd alleen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, paardenhaar, vlasvezel en wol voor de vulling, waardoor er sprake is van een optimale ventilatie, luchtcirculatie en temperatuur van het bed. Voor de frames wordt gebruik gemaakt van grenenhout en het gepatenteerde veersysteem in de boxspring is gemaakt van staal.
· Op kwalitatief gebied gelden de volgende voorwaarden zowel bij de productie als voor het uiteindelijke product:
o Handwerk.
o Kwaliteit.
o Degelijkheid.
o Zorgvuldigheid.
o Controle.
o Garantie.
o Ligcomfort.
· Wanneer men een Hästens bestelt, kan men zelf aangeven of deze over de hele breedte gelijke eigenschapen moet hebben, of dat bijvoorbeeld één kant steviger of soepeler moet zijn. Daarnaast zijn nagenoeg alle gewenste maten mogelijk. Men kan dus een bed geheel op maat en naar wens laten maken.

Uitvoeringen van Hästens
Hästens deelt zijn collectie in drie groepen in, namelijk:
· Het standaard bed, bestaande uit de boxspring met een dekmatras.
· De continentale bedden welke bestaan uit een boxspring met een extra laag en bovenop een dekmatras. Verschil met de standaard is de extra laag.
· De verstelbare bedden die voorzien kunnen worden van opties die bijdragen aan nog meer comfort. 
Binnen deze collectiegroepen kan men kiezen voor een aantal varianten met ieder een eigen naam, zoals Superia, Continental en Adjustable. Dit merk wordt overigens grotendeels verkocht in eigen winkels.