Slapen op een Pullman boxspring

Pullman is een bekend merk op het gebied van bedden en boxsprings, maar is begonnen met het ontwikkelen en vervaardigen van luxe treincoupés die vooral bekendheid genoten als comfortabele slaapcoupés.

 

De door hun ontwikkelde coupés werden zelfs Pullmantreinen genoemd en bij het horen van de naam Pullman werd automatisch gedacht aan comfortabel slapen. Daarna werden er door dit bedrijf ook comforthotels opgezet en werd het een kwaliteitsmerk voor matrassen en boxsprings. In Nederland kennen we de Pullman Matrassenfabriek BV, die gevestigd is in Zwijndrecht.

Kenmerken en eigenschappen van de Pullman boxspring
Een aantal eigenschappen en kenmerken zijn typerend voor Pullman zoals:
· Men verleent een garantie van 25 jaar inzake framebreuk en veerbreuk.
· Boxspring en matrassen hebben comfortzones die de lijnen van het lichaam optimaal volgen en zo optimaal ondersteuning bieden op de gewenste plaatsen.
· Bij het ontwerp en de productie van de boxspring wordt de allergrootste aandacht besteed aan het zorgen voor een perfecte ventilatie en vochtregulatie; denkt u hierbij aan het feit dat een mens iedere nacht veel vocht verliest.
· U heeft de keuze uit een breed assortiment aan bekledingsstoffen, zodat u uw boxspring in iedere gewenste stijl en van de uitstraling kunt voorzien die u het mooiste vindt. U kunt zelfs uw eigen stof voor de bekleding laten gebruiken, zodat uw droombed echt realiteit kan worden.
· Additioneel kan men de boxspring complementeren door een keuze te maken voor een hoofdbord en voetenbord; deze zijn in diverse vormen leverbaar.
· Daarnaast heeft men ook accessoires als tafelbladen, verrijdbare tafeltjes, poefen en hockers in het assortiment, die van uw bed een nog luxueuzer geheel zullen maken.

Het aanbod van Pullman
Pullman biedt drie soorten aan, namelijk:
· Vlakke varianten, die men onderverdeelt in:
o Standaard.
o De luxe, die gekenmerkt wordt door verhoogde zijkanten waardoor het matras mooier aansluit op de boxspring en er als het ware wat in wegvalt.
o Duo; een dubbeldikke uitvoering voor optimaal comfort.
· Inzetmodellen. Wanneer u uw huidige bedombouw wilt gebruiken of graag een nieuwe wilt, dan kunt u voor optimaal comfort hierin ook een inzetboxspring plaatsen, welke worden aangeboden als vlakke en als verstelbare variant.
· Verstelbare boxsprings zijn er in handverstelbare varianten en met motor bediende varianten voorzien van een infrarood afstandsbediening. Een verstelbare uitvoering levert extra comfort, omdat u hierdoor in bed prettiger televisie kunt kijken, lezen en eventueel ontbijten.
De collectie van complete bedden heeft klinkende namen zoals Castello, Jolie, Passepartout en Roma. Deze hebben ieder hun eigen uitstraling en design. De ene uitvoering is wat meer klassiek en de andere juist wat meer tijdloos of modern. Deze standaarduitvoeringen kunnen naar wens voorzien worden van een bepaald type boxspring, matras en bekleding.