Als uw keuze op een electrische boxspring valt

Wanneer u kiest voor een kwalitatief goede boxspring met bijpassend matras, zorgen deze samen voor optimaal comfort in bed. Wanneer u nog meer comfort wenst kunt u kiezen voor een elektrische variant.

 

 

Dit is een boxspring die eenvoudig verstelbaar is in diverse standen, waardoor u nog prettiger kunt liggen of slapen en ook kunt zitten in bed.

 

Mogelijkheden van een verstelbare variant
Bij de keuze voor een verstelbare uitvoering geldt, zoals voor iedere verstelbare bedbodem geldt, dat u nog meer comfort en gemak in huis haalt. Een verstelbare variant biedt de mogelijkheid om wanneer gewenst lekker rechtop in bed te zitten en zo te lezen of televisie te kijken. Wanneer u bijvoorbeeld medische klachten zou hebben, dan is een verstelbaar bed ook ideaal omdat u bijvoorbeeld het hoofdgedeelte of voetengedeelte wat hoger kunt zetten dan de rest van het bed. Er zijn diverse soorten verstelbare boxsprings, die vooral van elkaar verschillen op het gebied van het aantal mogelijke standen waarin men het boxspringbed kan zetten en de methode van bediening. Qua bediening biedt elektrische bediening u echter het ultieme comfort.

De elektrische boxspring voor meer comfort
Een elektrische uitvoering bevat normaliter een metalen frame dat in delen verstelbaar is. Per boxspring zijn er één of twee elektromotoren die men met een afstandsbediening in werking stelt. Normaliter kan men ieder verstelbaar deel apart bedienen met een toets op de afstandsbediening. Het is dus heel gemakkelijk om de gewenste stand van het bed in te stellen, en wanneer men niet helemaal tevreden is kan men snel en probleemloos bijvoorbeeld het rugdeel of voetendeel nog wat meer omhoog laten komen of laten zakken. Bijna alle elektrische boxsprings zijn traploos verstelbaar waardoor iedere gewenste stand en combinatie van de verschillende delen mogelijk is. Daarnaast zijn de frames en veersystemen zodanig ontwikkeld, dat het geheel kraakvrij en nagenoeg geruisloos werkt.

Aandachtspunten bij een elektrisch boxspringbed
Er zijn enkele factoren waar u op moet letten, zoals:
· Zoals voor ieder verstelbaar bed geldt, geldt ook hiervoor dat niet ieder matras geschikt is voor dit systeem. Laat u goed adviseren.
· Wanneer u een tweepersoons boxspringbed heeft dat bestaat uit twee separate delen, dan kunt u wanneer u gebruik wilt maken van de verstelbaarheid geen tweepersoons dekmatras gebruiken dat beide delen bedekt. U zult in dit geval dus altijd iets blijven merken van de kier tussen de matrassen van beide delen.
· De duurdere elektrische modellen zijn meestal voorzien van een stroomonderbreker ten behoeve van de veiligheid.