Tips bij het kopen van een luxe boxspring

Een boxspring staat in zijn algemeenheid al voor comfortabel slapen, al zijn er natuurlijk ook mensen die een ander soort bed prefereren.

 

 

Wanneer voor u een boxspring synoniem is voor slaapgenot en u kiest voor een kwalitatief goed model met bijpassend matras, dan vormen deze onderdelen samen al een zeer comfortabel bed. Wanneer u meer comfort en luxe wenst en hiervoor ook het budget heeft, dan bestaan er voldoende mogelijkheden om uw boxspring te upgraden naar een luxe geheel.

De eenvoudige versus de luxe uitvoering
Wanneer we de boxspring zelf, dus de matrasdrager, als uitgangspunt nemen dan heeft u de keuze uit vele modellen die variëren van standaard tot heel uitgebreid. Dit hoeft overigens niets over de kwaliteit en duurzaamheid te zeggen, omdat het in feite opties betreft die het comfort vergroten. Kwalitatief hoogwaardige merken bieden bijvoorbeeld ook basis en luxe boxsprings aan met exact dezelfde eigenschappen betreffende de kwaliteit en samenstelling; het verschil zit in de mogelijkheden die u heeft om van extra opties gebruik te maken en te genieten van meer comfort.

Extra opties en comfort
We zullen hier een aantal mogelijkheden noemen die een boxspring een luxe karakter geven. U kunt dan denken aan de volgende opties:
· Een verstelbare boxspring biedt in verhouding tot een vaste uitvoering de mogelijkheid om wanneer u daar behoefte aan heeft, lekker rechtop of deels rechtop in bed te zitten. U kunt dus wanneer u wilt lezen of televisie kijken, een comfortabele houding aannemen zonder dat u kussens in uw rug moet leggen waardoor u wel zit, maar niet comfortabel. Daarnaast biedt een verstelbare boxspring de mogelijkheid om wanneer dit nodig is uw benen of hoofd tijdens het slapen wat hoger te leggen. Er zijn varianten waarbij u bijvoorbeeld alleen het hoofdeinde of voeteneinde kunt verstellen, maar u kunt ook kiezen voor een variant die u dusdanig kunt verstellen dat deze uw lichaamscontouren naadloos volgt.
· Een elektrisch verstelbare boxspring voegt extra luxe toe aan de verstelbare variant. U kunt deze elektrisch en normaliter zelfs met een infrarood afstandsbediening optimaal naar wens instellen.
· Model met massagefunctie; middels een afstandsbediening kunt u een massagefunctie in werking stellen waar u heerlijk van kunt genieten en ontspannen.
· De basis van het comfort ligt grotendeels verscholen in de kwaliteit van de gebruikte materialen. Het ene materiaal kan kwalitatief net zo goed zijn als het andere, maar er kan toch verschil in ervaring van luxe en comfort zijn. Velen ervaren het gebruik van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld paardenhaar en natuurlatex als meer comfortabel dan het gebruik van andere kwalitatief ook hoogwaardige materialen. 
· Luxe is ook dat onafhankelijk van de soort materialen, het slaapsysteem geheel op maat en aangepast aan uw lichaam en voorkeuren wordt gemaakt. Er zijn leveranciers die deze mogelijkheid bieden.
· De boxspring zelf wordt nagenoeg altijd gestoffeerd; de verschillen tussen de gebruikte materialen en hoe fraai de stoffering gedaan is verschilt nogal. Op dit punt treft u dus ook diverse gradaties in luxe aan.
· Wanneer u kiest voor een compleet slaapsysteem, dan komt de keuze voor extra opties het meest in beeld; deze zullen nagenoeg altijd zichtbaar zijn en in belangrijke mate de stijl en uitstraling van uw bed bepalen.