De mogelijkheden van een verstelbare boxspring

Een boxspring is een bedbodem die van binnen een frame met een uitgekiend veersysteem bevat en aan de buitenkant gestoffeerd is. Op de boxspring zelf kan men niet slapen en dus moet er nog een matras op worden gelegd.

Wanneer u extra comfort op prijs stelt, kunt u kiezen voor een verstelbare boxspring. 

Keuze voor extra gemak en comfort
Door te kiezen voor een verstelbaar bed of boxspring kan men wanneer gewenst lekker rechtop in bed zitten en lezen of van uw favoriete televisieprogramma genieten. Ook wanneer u medische klachten heeft is een verstelbare uitvoering ideaal, omdat u naar wens en behoefte het hoofdgedeelte of voetengedeelte wat hoger kunt zetten dan de rest van het bed. Er zijn diverse systemen die met name van elkaar verschillen op basis van de bediening en het aantal mogelijke standen dat men heeft.

Bediening met de hand of elektrisch
Bediening kan met de hand, dus manueel plaatsvinden, maar er zijn ook elektrische systemen met afstandsbediening. Sommige systemen zijn traploos verstelbaar, andere systemen kan men in stappen verstellen.

Keuze van het aantal standen
Men kan bij de meeste merken kiezen tussen een aantal mogelijkheden betreffende de verstelbaarheid, dus het aantal mogelijke standen waarin het bed gezet kan worden. Hierbij kunt u zoal denken aan de volgende mogelijkheden:
· De goedkopere systemen waarbij de afzonderlijke delen vlak blijven en ten opzichte van elkaar een knik gaan vertonen.
· Daarnaast bestaan de betere systemen waarbij de afzonderlijke delen door een optimale toepassing van een aantal scharnierpunten een vloeiende lijn blijven vormen en er dus een vloeiend S-vormig geheel ontstaat.
· Alleen hoofdeind, alleen voeteneind, ter hoogte van knie of lendendeel of combinatie hiervan.
Wanneer u kiest voor een verstelbare boxspring, moet u ook een matras aanschaffen met de benodigde eigenschappen hiervoor. Laat u goed adviseren over een perfect passende combinatie waarvan u optimaal kunt genieten en lang plezier zult hebben. U brengt tenslotte gemiddeld 8 uur per dag in bed door !