Een Zweedse boxspring kopen

Wanneer men kiest voor een boxspring, dan kiest men voor een apart soort bed. Een boxspring vervult de functie van ombouw én bedbodem; enerzijds is dit de matrasdrager die zelf al zeer comfortabel is en anderzijds is door de vormgeving geen bedombouw meer nodig.

Comfortabel Zweeds of Scandinavisch slapen
Met Zweeds of Scandinavisch slapen wordt bedoeld het slapen op een specifieke soort boxspring, welke daarom ook wel de Zweedse of Scandinavische boxspring wordt genoemd. Kenmerkend hiervoor is het ultieme comfort en genieten van het liggen en slapen in een dergelijk bed. Dit wordt gerealiseerd door gebruik te maken van de meest hoogwaardige natuurlijke materialen en door de opbouw van de boxspringcombinatie. Deze wordt namelijk gevormd door een boxspring met daarop een matras met pocketvering en daarop een dekmatras dat gevuld is met paardenhaar of natuurlatex en bekleed met katoen en/of zijde en/of wol. Soms worden de boxspring en matras ook wel als geheel bekleed waardoor de combinatie tweedelig is. De natuurlijke materialen dragen in hoge mate bij aan een optimaal comfort maar ook aan superieure ventilatie en vochtregulatie, warmte-isolatie en goede levensduur.

De Zweedse boxspring en de gebruikte materialen
Zoals al gezegd worden er voor de Zweedse boxspring natuurlijke materialen gebruikt, waarbij we u graag wat meer informatie willen geven over het gebruik van paardenhaar en natuurlatex.
· Paardenhaar zorgt voor een luchtig en donsachtig gevoel bij het liggen en omsluit het lichaam heel goed. Nadeel is echter dat paardenhaar wat weinig ondersteunt, voor sommige mensen te veel warmte geeft en eigenlijk dagelijks moet worden opgeschud omdat het anders te veel in elkaar zakt.
· Natuurlatex ventileert bijzonder goed en is heel soepel maar biedt ook een goede ondersteuning. Het voelt koeler aan dan paardenhaar en heeft een langere levensduur.

Soorten Zweedse boxspring bedden
Een onderverdeling in soorten is:
· De echte Zweedse boxsprings van bijvoorbeeld Hästens en Carpe Diem. Vergeet hierbij echter niet het ook Scandinavische echter Noorse merk Jensen.
· Nederlandse merken die deze systemen imiteren, zoals Sand, Eastborn en Pullman
· Look-a-like systemen die een heel andere basis hebben dan de echte Zweedse boxspring, maar op een dusdanige manier worden vormgegeven dat ze er sprekend op lijken. Overigens hoeven deze kwalitatief geen slechte bedden te zijn, maar wanneer u een Zweedse uitvoering met het bijbehorende slaapcomfort verwacht, dan zou u bedrogen uit kunnen komen.